"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Bombastická show ve Stodůlkách

12. března 2024

V pondělí 11. 3. a v úterý 12. 3. 2024 si ve škole ve Stodůlkách opět postavil své šapitó cirkus Bombastico. Tento německý cirkus je jedním z nejmenších cirkusů na světě, ale zato s nejširším srdcem. Principál Bombi s dalšími umělci umí dospělého i každé dítě zapojit do vystoupení, přinést mu radost, zažít úspěch a dokázat, že nic není nemožné. Letos vedle Bombi a jeho rodinných příslušníků ženy Barbsine, dcery Bary a syna Babu jsme přivítali jeho učedníka Benyho a vzácného hosta Tutti, principála stejnojmenného cirkusu. Jejich nedílnou součástí jsou i čeští spolupracovníci organizátorka Beata, klaun Viktor a Andrea, zajišťující pro nás překlad.

Bombastická show ve Stodůlkách
12. března 2024 - Bombastická show ve Stodůlkách

Dva dny si mohli žáci stodůlecké školy, ale i přizvaní spolužáci z Michle a Strašnic a klienti stacionáře, užít veselých vystoupení plných klaunských gagů, kejklířských kousků, zpěvu a muzicírování, artistických výkonů a žonglování. Vždy na začátku zazněla vítací píseň „Helů, helů a cirkus už je tu“ spojená s potleskem, dupáním a výskotem, pak došlo k očištění pomocí mopů, nejen vystupujících ale i diváků, a zahájení programu zazvoněním na veliký zvon.  Házení, chytání a točení kroužků prostřídalo žonglování s kužely, míčky a šátky, následovala hra s velkými míči, točení stuhami, talíři na tyčce i prstu, hra na bubny a činely. Do všech činností byly zapojeny jednoduchým způsobem i děti. Každé mohlo projevit svou hravost, šikovnost a smysl pro zábavu, ty méně odvážné dostaly prostor se osmělit a dělat to, co jim jde nebo se nechat zcela vést.
Na závět od nás Bombi přijal jako poděkování přáníčko a sladký dárek, kulatou krabici plnou medových sušenek. Společným fotem jsme se rozloučili.

Děkujeme Bombastico!!!