"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Charitativní bazárek byl úspěšný

22. května 2017

V sobotu 20. května 2017 proběhl na školní zahradě v pořadí již pátý "Charitativní bazárek se zahradní slavností". Utržilo se na něm úžasných 61 416,- Kč.
Stejně jako v předešlých ročnících bylo cílem, aby lidé přišli, nakoupili to, co doma ještě nemají. To se do posledního detailu vyplnilo. Přišlo mnoho návštěvníků z řad rodičů, známých, kamarádů, přátel školy, sponzorů, ale i lidí, kteří šli okolo a byli zvědaví, co se to na zahradě školy odehrává. Nejenže všichni nakoupili, ale poslechli si příjemnou hudbu, zpěv, občerstvili se, poseděli s přáteli a děti se zabavily bohatým doprovodným programem.

Charitativní bazárek byl úspěšný
22. května 2017 - Charitativní bazárek byl úspěšný

Slavnost zahájil vtipný moderátor Pepa Trnka, který seznámil přítomné diváky s bohatým programem, poděkoval všem sponzorům, dárcům, dobrovolníkům a přivítal na pódiu ředitele školy Milana Černého, který svým úvodním slovem všem poděkoval a připomněl úspěchy školy a plány na další období. Ředitele školy vystřídal vzácný host, místostarosta Městské části Prahy 13, pan Petr Zeman. Vyzdvihl smysluplnost akce, to, že poskytovat péči a vzdělávání dětem s postižením je záslužná a vysoce ceněná práce. Dalším hostem u mikrofonu byl pan farář Farního sboru ČCE v Praze Dejvicích pan Pavel Ruml.

Kulturní program byl zahájen vystoupením Pedagogického pěveckého sboru školy třemi písněmi za doprovodu kytary a ukulele. Pro velký úspěch a potlesk je čekal ještě přídavek. Pak je vystřídal Dětský pěvecký sbor ZUŠ Stodůlky pod vedením Dragany Novaković - Vitas. Po pěveckém sboru nastoupilo kytarové duo dvou malých kytaristek, akordeonový soubor a bicí, vystoupení ZUŠ zakončil smyčcový orchestr. Všichni sklidili velký potlesk.

Společně s hlavním programem v areálu celé zahrady probíhal doprovodný program zaměřený hlavně na děti. Byly pro ně připraveny Výtvarné dílničky. Děti malovaly na připravené sádrové odlitky motýly, berušky, navlékaly korálky. Některé si nechaly pomalovat obličej, potkávali jsme tak samé kočičky, motýlky, pejsky..... Ty šikovnější si mohly vyzkoušet vyrábět bubliny a bublinky pomocí velikého bublifuku. Ty zdatnější do úmoru skákaly na trampolíně. Hudebně zaměřené děti si mohly vyzkoušet doprovázet hru na kytaru a zpěv pomocí bubnů, bubínků, či jiných zvučných jednoduchých hudebních nástrojů.

Milovníci psů mohli zhlédnout ukázky canisterapie v podání paní Padevětové a fenky Fíbi, která se nechala hladit, vodit, zkrášlit ozdobami, česat. Děti si zahrály i na doktora. Fíbí jako pacientku ovázaly a poslechly si fonendoskopem tlukot jejího srdíčka.

V tělocvičně probíhala malá prodejní výstava obrazů. Zájemci o dění ve škole se mohli pohodlně usadit a zhlédnou video ze života školy nazvané "Škola hrou aneb mozaika školních dní“.

Hlavní program pokračoval pohádkou pro děti nazvanou Sieřino tajemství v podání komediantského dua „Pro srandu králíků“.  Děti se nechaly strhnout kouzelnou atmosférou pohádky tak, že napovídaly, radily a vlastně spolutvořily celý děj. Následovalo vystoupení skupiny Pamflet a celý program zakončila rocková kapela Kráva.

Během celého odpoledne návštěvníci nakupovali oblečení, boty, kabelky, sklo, porcelán, knihy, hračky a ptákoviny. Naši prodavači a prodavačky byli vstřícní a sjednávali výhodné ceny, takže každý si mohl odnést domů plné igelitky pokladů.

Ti, kteří byli již unaveni, se mohli zdarma občerstvit u bohatě prostřených stolů zákusky, chlebíčky, jednohubkami, koláčky, ovocem a zakoupit slané dezerty z Atelieru Culinari Vladislava Stupariče. Kdo neochutnal, tak zaváhal. Jedli jste například řezy s pěnou z uzené makrely s koprovým želé, řezy s paštikovou pěnou a rybízovým želé, houbový závin se špenátem, šunkovou terinku? Ne? Stálo to za to. Milovníci grilované krkovice, kterou nám věnoval pan Václav Zlatník, nebo kuřecích prsou, či klobásy ze zámecké  výrobny uzenin pana Nováka a firmy Perama si přišli na své. A to vše jste mohli zapít pivem, vínem, limonádou, kávou či čajem.

Všem přítomným děkujeme za návštěvu a sponzorům, účinkujícím a dobrovolníkům za podporu, bez které bychom se neobešli!