"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Projektový den "Zachraňte oceán!"

30. listopadu 2023

V rámci projektového dne ve Stodůlkách ve čtvrtek 30. listopadu 2023 proběhla akce na záchranu oceánu, kterou pořádala třída C ve spolupráci s organizací Greenpeace. Společnými silami se nám v tělocvičně podařilo vyčistit oceán, který byl zaneřáděn odpadky všeho druhu, hlavně plasty. Dětem ve spolupráci s dospělými se podařila záchranná akce na vysvobození želvy uvězněné do silonové sítě. Odměnou za tento čin byl její veselý úsměv a poděkování. Všichni přítomní měli možnost se podepsat pod petici „Za záchranu oceánu“. Ti, co neumějí psát, vykouzlili na podpisový arch alespoň úžasné grafomotorické kreace.

Projektový den "Zachraňte oceán!"
30. listopadu 2023 - Projektový den "Zachraňte oceán!"

Po tomto záslužném činu následovalo společné zpívání písně Jarky Nohavici „V moři je místa dost“.  Pak se děti rozdělily do skupin a rozprchly se do jednotlivých přístavů a zálivů.

Ve třídě A s kapitány Hankou, Alčou a Yvette se děti učily poznávat, co do moře patří a co ne – třídily ryby a plasty.

Ve třídě B s plavčíky Věrou, Olinou a Vojtou žáci rozlišovali, co patří na hladinu a co pod hladinu oceánu – lepili lodě, parníky, ryby, mořské živočichy a rostliny.

Ve třídě D s aktivisty protestní akce s Katkou, Kájou a Péťou do makety ponorky děti lepily členy posádky – své vlastní fotografie.

Ve třídě E se členy spolku pro záchranu oceánu s Líbou, Karolinou a Káťou žáci lovili z vody rybičky, mořské koníky, chobotnice, medúzy, malovali vodou a sledovali život v moři.

V tělocvičně s organizátory akce s Martinou, Táňou a Marynou se děti seznámily se životem na dně moře, projely se ponorkou, pohrály si se záchranným kruhem.

Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení nejen plodů moře, ale i dalších pochutin.