"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Souboj s draky aneb drakiáda

25. října 2016

Za sedmero horami a sedmero potůčky v malém království Stodůlky se usadil ukrutný tříhlavý drak, který měl spadeno na princeznu. Našel se udatný rytíř, který by princeznu zachránil? Souboj s drakem byl vyhlášen na úterý 25. října 2016 v rámci projektového dne „Drakiáda aneb zachraňte princeznu“.

Souboj s draky aneb drakiáda
25. října 2016 - Souboj s draky aneb drakiáda

Všichni udatní rytíři, královská rodina včele s princeznou Markétou a králem Matějem se sešli v rytířském sále. Posilněni svačinou, vyzbrojeni brněním a meči, za zpěvu písně „Statistika“ se pustili do boje s draky, kteří tělocvičnu okupovali. Museli zvládnout tři úkoly a ve volných chvílích potěžkat meč, trefit se míčky do tlamy draka a zabavit malé princezny.

První úkol, který plnili s Hankou a Alčou, byl vyrobit malého dráčka, zkrotit ho a vycvičit. Museli mu vybarvit křídla a potom je nalepit na jeho malé tělíčko. Pokud to dělali s láskou a chutí, tak byl dráček hnedle ochočen a měli vyhráno.

Druhý úkol byl společný a zněl „Chytni draka za ocas a nepusť“. S Věrou a Olinou vyráběli drakovi dlouhý ocas. Museli složit papír do harmoniky, zarýhnout a přivázat na provázek. Ne všem se to podařilo, někteří papír pouze zmuchlali, ale s ocasem si pohráli všichni a nechtěli ho pustit.

Třetí úkol plnili s Verčou, Líbou a Věrkou a přetahovali se s drakem. Museli si tak procvičit sílu vydechovaného vzduchu, foukali do draka a do listí. Za pomoci fénu si také vyzkoušeli, jak draci létají.

Zkoušku odvahy a statečnosti všichni předvedli, úkoly splnili, draky ochočili a tak zachránili princeznu. Rytíři byli povýšeni do stavu šlechtického a odměněni čokoládou z rukou princezny. Všechny přítomné čekal slavnostní oběd a hodování v malých saloncích.

U nás ve škole neplatí, že „Princové jsou na draka“!