Vánoční besídka ve Stodůlkách 2023

29. prosince 2023

Čekání na Štědrý den, na Ježíška jsme si ve Stodůlkách zpříjemnili setkáním rodičů, žáků, pedagogů a přátel školy při společné Vánoční besídce, která se uskutečnila v úterý 19. prosince 2023 v 16 hodin. Sešli jsme se ve slavnostně vyzdobené tělocvičně u vánočního stromečku. Program naplněný hlavně zpěvem koled a vánočních písní za doprovodu kytar, zamyšlením nad významem Vánoc, veselými hudebními, obrázkovými soutěžemi a Bingem, byl završen společným popovídáním u kávy a dobrého jídla.

Vánoční besídka ve Stodůlkách 2023
29. prosince 2023 - Vánoční besídka ve Stodůlkách 2023

Věra Růžičková přivítala všechny přítomné rodiče, žáky, hosty Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Praze – Dejvicích Martu Študentovou, farářky Sašu Jacobea a Magdu Trgalovou, která se ujala úvodního slova a zamyšlením nad významem Vánoc. Program pokračoval zpěvem vánočních písní v podání pěveckého učitelské sboru za doprovodu kytar.

Zpěv vystřídaly soutěže o hodnotné ceny. První soutěž spočívala v postupném odkrývání obrázku a hádáním, co se v něm skrývá. Byla to velká rolnička. Další soutěže byly hudební. Diváci měli hádat, ze které pohádky je ukázka písničky. Je vidět, že pohádky naše děti a jejich sourozenci znají – byly Tři oříšky pro Popelku, Tři veteráni, Lotrando a Zubejda, Princezna ze mlejna, Princové jsou na draka. Úkolem další hudební soutěže bylo po zastavení ukázky pokračovat ve zpěvu přehrávané koledy. Poslední soutěž byla Bingo. S napětím všichni soutěžící čekali, kdy padne jejich pět šťastných čísel, chvíli to trvalo, ale nakonec si tři šťastliví výherci odnesli své odměny. Pocit štěstí výherců vystřídal společný zpěv koled za doprovodu kytar.

Závěr večera byl věnován společnému popovídání, výměně zkušeností nad prostřenými stoly plných sladkého cukroví, koláčků, chlebíčků, jednohubek, kávy, čaje….Někteří využili i příležitosti se vyfotit ve fotokoutku s veselými rekvizitami.

Všem, kteří se podíleli a donesli něco dobrého nebo přispěli finančním darem, moc děkujeme!