"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Výlet do pravěku za dinosaury

25. září 2017

Žáci třídy C - Helenka, Lukášek a Tomášek za doprovodu svého asistenta Matěje a třídní učitelky Markéty v pátek 22. září 2017 vyrazili na výlet do Dinoparku, který je na střeše OC Harfa, tady v Praze. Počasí nám nebylo úplně příznivé nakloněno, ale od výletu do pravěku by nás par kapek deště stejně neodradilo.

Výlet do pravěku
25. září 2017 - Výlet do pravěku za dinosaury

Ve škole jsme si do batůžku zabalili svačinu, proběhla kontrola, zda máme vše potřebné na výlet a s velkým nadšením jsme vyrazili k metru. Tomášek nás všechny do metra dovedl a hlídal, kdy už pojede naše metro. Cesta metrem na zastávku Českomoravská byla pro některé poněkud delší, ale cestu jsme zvládli. Od metra už to byl jen kousíček.

Dokonce jsme udělali dobrý skutek. Na dámských toaletách Helenka s Markétou našly zapomenutý telefon. Tak jsme ho ještě před výpravou na střechu, kde se Dinopark nachází, odnesli do infocentra. Snad se k němu majitel brzy přihlásil.

Před samotným vstupem do Dinoparku byly umístěny funkční hudební skulptury, kterými jsme mohli různě roztáčet, bubnovat na ně, zvonit a jinak na ně vyluzovat různé zvuky. Z toho jsme byli všichni nadšeni!

Když jsme vše dostatečně vyzkoušeli, koupili si lístky a hurá za bránu, kde jsme se vrátili o mnoha tisíciletí zpět. To byla nádhera! Dinosauři se pohybovali a vydávali různé zvuky. Někteří byli neskutečně velicí, jiní roztomilí a od některých jsme utíkali rychle pryč, aby si nás nepodali k obědu. Všichni žáci vše pozorně sledovali a smáli se, když dinosaurus vydal nějaký zvuk. Dokonce jsme si i jednoho dinosaura pohladili. Helenka odvážně sáhla dinosaurovi do pusy a na zuby a jen tak tak vytáhla ruku, aby ji nekousl. Když už se nám ze všech – saurů motala hlava a hlavně jazyk, vyrazili jsme k východu. Před odchodem jsme okoukli ještě dětské hřiště a již byl čas vrátit se do současnosti a vyrazit do školy na oběd.

P.S. Máme důkaz, že Helenka, Lukášek i Tomášek se vylíhli z vajíčka!