"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Z pohádky do pohádky

14. února 2017

Za devatero horami a devatero řekami žili, byli …….

Těmito slovy byl zahájen v úterý 14. února 2017 ve Stodůlkách projektový den Z pohádky do pohádky. Společně jsme s Večerníčkem putovali známými pohádkami – Hrnečku, vař!, O Koblížkovi, O Otesánkovi, O perníkové chaloupce, a potkali jsme mnoho krásných a milých pohádkových bytostí.

Z pohádky do pohádky
14. února 2017 - Z pohádky do pohádky

Červená Karkulka, pravá ruka Večerníčka, nejdříve všechny bytosti přivítala a představila. Navštívili nás dospěláci - Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Aladin, Šáša šášula, udatný rytíř, Pipi Dlouhá punčocha, maková paneneka, čarodějnice a víla, a také malé bytosti – Křemílek, vodník, žabička, dvě Šípkové Růženky a čaroděj. Společně jsme si zazpívali písničku Večerníček, vyfotili se a vydali se do světa pohádek na zkušenou.

První zastavení bylo ve třídě A, kde jsme s Hankou a Alčou vyráběli Koblížka z papírového tácku. Dolepili jsme mu ručičky a klobouk a jeden skutečný jsme pak snědli. Vůbec se nedivíme lišce, že ho v pohádce slupla, byl opravdu MŇAM,MŇAM!!

Druhé zastavení bylo ve třídě B. S Olinou a Věrou jsme vařili kaši. Ozdobili jsme si papírový hrneček barevnými puntíky a při tom jsme se učili říkat kouzelné věty „Hrnečku, vař“ a „Hrnečku, dost“. Určitě se nám to bude někdy hodit!

Ve třídě C s Markétou a Matějem jsme vyráběli loutku Otesánka na špejli. Nalepili jsme mu do břicha všechno, co snědl, a že to byly dobroty.

Ty jsme mohli s Majdou a Renatou při čekání na pohádku ochutnávat – perníčky, koláčky, bábovku, bonbóny, křupky…..S Verčou, Líbou a Věrkou jsme perníčky zdobili čokoládovou a citronovou polevou, barevným zdobením a lentilkami. Při tom všem ochutnávání jsme poslouchali pohádky, sledovali je na tabuli, zpívali pohádkové písničky.

Protože všechny pohádky měly společné téma jídlo, tak i jídelníček byl ve znamení pohádek. K svačině jsme měli Rumcajsovu pomazánku a nektar víly Amálky. K obědu Sekyrkovou polévku, Budulínkovy vdolky a kakajíčko od Krtečka.

Zazvonil zvonec, pohádek je konec a dobrou chuť!